European Media Partner
Oliver Elleholm Kristoffersen GYMANSIER & HF

Jordens lykkeligste dreng

Med sin optagelse på Game Sport College i Grenå er Oliver Elleholm Kristoffersen et skridt tættere på at blive verdens lykkeligste dreng.

På en efterskole i Nordjylland går 16-årige Oliver Elleholm Kristoffersen rundt og har sommerfugle i maven. Til august regner han nemlig med at starte på Game Sport College i Grenå, hvor han ved siden af en almindelig HHX-uddannelse også vil blive trænet i eSport. Hans mål er klart:

– Det er selvfølgelig at blive professionel spiller. Skulle det gå hen og lykkes, vil jeg være jordens lykkeligste dreng, lyder det med overbevisning i stemmen.

Og hvis det alligevel ikke går som ønsket, har Oliver Elleholm Kristoffersen med uddannelsen i Grenå også taget sine forholdsregler.

– Det er jo det, der er det smarte ved uddannelsen. Samtidig med, at jeg laver det, jeg allerhelst vil, får jeg en almindelig HHX-eksamen, jeg kan falde tilbage på.

Når Game Sport College, der har adresse på Viden Djurs i Grenå, slår dørene op til august, bliver det til en helt ny uddannelse.

Det betyder, at der på det tre-årige forløb ud over eSport, undervises i HHX-fag som virksomhedsøkonomi, erhvervsret, dansk, engelsk, samtidshistorie, samfundsfag, matematik og spansk. Derudover skal eleverne have afsætningsøkonomi på A-niveau, international Økonomi på A-niveau og idræt på C-niveau.

For Oliver Elleholm Kristoffersen er eSporten en kærkommen gulerod i forhold til den øvrige skolegang. Han er nemlig ordblind.

– Min ordblindhed har gjort, at det ikke altid har været den allerstørste lyst, der drev værket i skolen. Men når den almindelige skolegang kombineres med spil, tror jeg, det bliver noget helt andet.

Oliver ser da også masser af berøringsflader mellem den almindelige handelsuddannelse og eSporten.

– Du bliver ikke en god spiller bare fordi, du spiller meget. Du skal også være god til at samarbejde og til at træffe hurtige beslutninger. Jeg tror, det er evner, der også er efterspurgt i erhvervslivet.

Når de 30 nye elever møder op på skolen, vil de blive undervist af konsulenter fra virksomheden ESport Service, der alle er tidligere professionelle udøvere. Dertil forventes, at de fleste af eleverne vil komme til at bo på skolen, hvilket vil give dem masser af muligheder for at træne mere end de 12 timer, der er indlagt i skoleskemaet.

Det er rammer, der gør, at Oliver dårligt kan få armene ned.

– Jeg tror, det bliver super hyggeligt med kostskolen, og så bliver det selvfølgelig helt fantastisk at møde så mange mennesker med den samme interesse som mig selv. Nu håber jeg bare på, at de er bedre, end jeg er, så jeg kan lære en masse, lyder det fra Oliver Elleholm Kristoffersen.

Fakta

Flere andre skoler har planer om at eSport skal på skoleskemaet som f.eks. VUC Fyn, som i august 2017 starter en ny HF-enkeltfagsuddannelse, hvor man kan udvikle sit gaming-talent, mens man tager en uddannelse. På Campus Vejle Sportscollege har man startet en E-sportslinje, hvor man har samme vilkår, som med de øvrige sportsgrene. Her er der samtidig mulighed for fysisk træning, sund ernæring og træning med professionelle spillere.

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler