European Media Partner

Internationale perspektiver på IB

Undervisning udelukkende på engelsk. Elever fra hele verden. Højt fagligt niveau. Kostskole og et internationalt orienteret ungdomsmiljø. Det er den formel for IB-uddannelsen, som Nyborg Gymnasium har held med. Det viser en fremgang på hele 50 procent i antallet af IB-elever.

– Der er ikke ret mange IB-skoler i Danmark, der tilbyder kostskolemuligheden. Det gør, at vi både henvender os til lokale elever og elever, der i helt bogstavelig forstand kommer fra alle verdenshjørner. Derfor har vi lige nu over 30 forskellige nationaliteter repræsenteret i vores IB-klasser, fortæller Ulrik Nørum, der er IB-koordinator på Nyborg Gymnasium. Han tilføjer:

– Vi har samtidig lærere fra Australien, USA, England og Italien. Det er kun med til at skabe et endnu mere spændende, internationalt studiemiljø for de unge, der får et stort, internationalt netværk og i den grad har blik for det globale.

Ulrik Nørum er ikke bare stolt af den flotte stigning i antallet af IB-elever på uddannelsens og gymnasiets vegne. Stigningen giver ham også mulighed for at tilbyde IB-eleverne langt flere muligheder:

– Jo flere elever, vi har, desto flere fag og niveauer kan vi tilbyde vores elever. Vi er i forvejen en af de største IB-skoler herhjemme, hvilket betyder, at vi f.eks. udbyder fag som economics, global politics, psychology, film, visual arts, tysk samt fransk og spansk. Det er fag, som ellers kan være svære at finde på én og samme skole, forklarer han.

Når Ulrik Nørum er i kontakt med tidligere IB-elever fra Nyborg Gymnasium, er han stolt over den rygsæk, de har fået med sig fra gymnasiet. Den har efter gymnasietiden været med til at åbne nogle døre for dem:

– Verden bliver mere og mere globaliseret. Det øger, sammen med vores store faglige udbud og høje faglige niveau, interessen for IB, der matcher den drøm, som mange unge har om studier i udlandet og en international karriere.

– Den oprindelige tanke bag IB Diplom-programmet var da også at skabe en bedre og mere fredelig verden gennem tværkulturel forståelse og respekt. Da programmet er en direkte forberedelse til universitetet, lægger vi stor vægt på en høj faglighed og evnen til kritisk tænkning på IB, hvor al undervisning foregår på engelsk. Vi tror på, at vi er med til at forberede vores unge til at være de verdensborgere, som de gerne vil være, slutter Ulrik Nørum. 

Fakta

IB er et internationalt uddannelsessystem, der følges på skoler rundt i hele verden.

Det toårige forløb på IB svarer til 2.g og 3.g i STX, men der undervises i færre fag, som der til gengæld gås mere i dybden med. For at komme i betragtning til forløbet, skal man have afsluttet det 11. skoleår, hvilket for mange danske elever betyder, at de starter med at tage den etårige Pre-IB, som også udbydes på Nyborg Gymnasium.

Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler