European Media Partner

Bliv kreativ student på ZBC


På Zealand Business College har de fået to nye linjer. Nu kan du blive student med hovedfag i Digital Medie Design eller Mode- og Produktdesign.

“Det handler om at tilbyde de unge noget mere end bare skolegang, som de kender det.”

Mange folkeskoleelever er efter mange års slid og slæb skoletrætte, og det kan være svært at tage stilling til, hvad fremtiden skal bringe. Hos Zealand Business College, bedre kendt som ZBC, mener de, at det skal være sjovt og spændende at tage en studentereksamen. Derfor bliver det efter sommerferien muligt for nyligt udklækkede folkeskoleelever at tage en studentereksamen med enten Mode- og Produktdesign eller Digital Medie Design som linje.

– Det handler om at tilbyde de unge en studentereksamen, der kan noget mere end bare være skolegang som de kender det. De nye linjer
på ZBC tager undervisningen op
på et nyt niveau, hvor man kan få lov til at arbejde med lige præcis det, der interesserer én. Og det, synes vi, giver rigtig god mening, fortæller vicedirektør for ZBC, Jan Bagge.

På Mode- og Produktdesign er kreativiteten det bærende element. Her handler undervisningen både om modeverdenen, men også om hvordan man skaber produkt- og designløsninger til alle slags udfordringer. Samtidig fungerer linjen som et godt springbræt til en af landets designskoler.

– Mode- og Produktdesign er en helt ny måde at tænke HTX på. Ud over den traditionelle undervisning kommer der mange forløb, hvor der er vægt på det kreative og evnen til at tænke fra ide til produkt – både inden for mode, møbler, smykker osv. Det er det perfekte springbræt til at komme ind på de eftertragtede designskoler, siger rektor på ZBC i Ringsted, Martin Lasse Hansen Sieben.

Den digitale fremtid står på dagsordenen hos eleverne på Digital Medie Design. Emner som digital branding og digitale forretningskoncepter bliver omdrejningspunktet i undervisningen på tværs af fag.

– Verden bliver mere og mere digital og det gælder også for fremtidens erhvervsliv. Digitale medier er allerede en helt igennem integreret del af hverdagen, så hvorfor ikke få en studentereksamen i det? Digital Medie Design imødekommer den udvikling, der allerede er i fuld gang, og gennem denne HHX-linje får man en mulighed for at lære om fremtidens trends og digitale forretningskoncepter, siger rektor på ZBC i Næstved, Peder Pedersen. 

Fakta

I Ringsted udbyder ZBC linjen Mode- og Produktdesign, og Digital Medie Design kan man tage både i Ringsted og Næstved. Derudover findes der mange andre linjer på begge skoler, f.eks. Game Design, Marketing og Event eller en helt klassisk fysiklinje.

Del

Journalist

Ida Østerlund

Andre artikler