European Media Partner

5 gode råd om udlandsophold


International forståelse og erfaring

Det kan måske synes basalt og nemt, men det er bestemt ikke givet. På et udlandsophold lærer du noget om kultur, og hvordan man samarbejder med folk på tværs af landegrænser. Folk, der har læst i udlandet, begår sig bedre på en international arbejdsplads end de, der ikke har. Derudover viser du selvstændighed, og en god portion mod. 

Netværk og rejseoplevelser for livet

Du får et netværk, du ikke i din vildeste fantasi kan forestille dig, før du har oplevet det. Et netværk, der ikke kan købes for penge, støves op fra gemmerne eller fremskaffes på anden vis end den ægte vare – og det er ved at leve og bo i et nyt land i længere tid. Et stærkt netværk kommer naturligt, når man har store oplevelser sammen. For udlandsophold rimer næsten på fantastiske rejseoplevelser. Flybilletten er betalt, så det er perfekt at kombinere dit nye studieliv med nye oplevelser.

Jobsøgnings-forlomme

Den er god nok. Du kommer væsentlig længere foran i jobsøgningskøen, hvis du har et internationalt universitetsstempel på CV’et, da det efterhånden er blevet en del af “tjeklisten”, når der rekrutteres, så det er en vigtig ting at kunne fremvise. Hvis du vælger et mere anerkendt og prestigefyldt universitet, som eksempelvis Columbia University, kan det måske give dig karrierefordele i fremtiden, da de fleste arbejdsgivere kender det. Uanset hvilket universitet du vælger, vil du med garanti udvikle dig både fagligt og personligt. 

Professionelle sprogkundskaber

Dine sprogkundskaber kan ikke andet end at blive forbedret, når alt omkring dig foregår på et sprog, der ikke er dit modersmål. Det giver dig alenlange fordele i dit professionelle liv, da det alt andet lige er væsentligt sværere at begå sig professionelt på et fremmedsprog end blot at bruge det på en ferie. 

Sådan kommer du af sted

I Danmark har vi et generøst, økonomisk støttesystem så dine muligheder for at studere i udlandet er gode – hvad enten det gælder en hel uddannelse eller et semester i udlandet. Undersøg mulighederne på din egen uddannelsesinstitution, tal med dine venner og familie eller kontakt en organisation som EDU, der giver gratis rådgivning om studieophold. Et oplagt første skridt mod udlandet er EDU Days studiemesser.

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler